Jobs

Werken bij Foodmate

Gedreven door onderzoek, gecombineerd met tientallen jaren van kennis en ervaring binnen onze industrie  staat ons team voor innovatie en ontwikkeling, van ons product, het bedrijfsproces en onze medewerkers. Dit resulteert in ontwikkeling en implementatie van nieuwe ontwerpen voor onze klanten en de steeds veranderende behoefte in de markt.

Foodmate B.V. is een jong internationaal georiënteerde onderneming met een hoofdvestiging in Nederland en o.a. een eigen vestiging in de USA. Daarbuiten heeft Foodmate een wereldwijd netwerk van verkoopagenten en dealers. Foodmate ontwikkelt en produceert hoogwaardige productiemachines voor de pluimvee- en vlees verwerkende industrie.

Wij op dit moment opzoek naar enthousiaste medewerkers voor de volgende functies: 

Constructiebankwerker/TIG lasser
Als Constructiebankwerker/TIG lasser ben je onderdeel van de afdeling Productie. Je draagt zorg voor het leveren van de juiste productiekwaliteit binnen de opgegeven levertijd. Dit doe je door het lassen van (hoofdzakelijk TIG) plaat- en kokerwerk met behulp van technische tekeningen en assembleer je onderdelen of machines. Naast laswerkzaamheden en assembleren verricht je ook andere taken zoals o.a. buigen, boren, tappen, persen, walsen en richten.

Meewerkend voorman productieafdeling
In deze functie als meewerkend voorman werk je in een klein en sociaal team (10 FTE) en ben je verantwoordelijk voor de aansturing, planning en bezetting op je productieafdeling. Voor deze functie zijn we op zoek naar een ervaren, flexibele medewerker met een gezonde werkmentaliteit die graag de handen uit de mouwen steekt.

Meewerkend voorman R&D
Als meewerkend voorman werk je in een klein en sociaal team (15 FTE) en ben je verantwoordelijk voor de aansturing, planning en bezetting op de R&D afdeling. Voor deze functie zijn we op zoek naar een ervaren, vindingrijke en probleem oplossende R&D medewerker met een gezonde werkmentaliteit die graag ook zelf de handen uit de mouwen steekt.

Technisch administratief medewerker "Machine Manuals"
Het onderhouden en samenstellen van technische handleiding van onze machines. Zodra een klant een machine bestelt stel jij de juiste modulaire componenten samen voor de machinehandleiding en de reserve onderdelen handleiding. Ook ga je oude, al gemaakte handleidingen, updaten en onderhouden. Engels is onze voertaal voor de handleidingen.

Field Service Engineer “WTB”
Als Field Service Engineer “WTB”  ben je onderdeel van de afdeling Service. Je bent verantwoordelijk voor het zelfstandig verhelpen van storingen en het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden bij onze klanten op locatie. Bij grote projecten kan het voorkomen dat je verantwoordelijk bent voor het aansturen en begeleiden van de gehele (internationale) projectinstallatie.

Field Service Engineer “Electrical”
Als Field Service Engineer “Electrical”  ben je onderdeel van de afdeling Elektra. Je bent verantwoordelijk voor het zelfstandig ondersteunen van klanten bij vraagstukken en storingen. Dit doe je zowel telefonisch vanuit onze locatie als bij onze klant op locatie over de hele wereld. Daarnaast kan het voorkomen dat je nieuwe machines in bedrijf stelt en soms mee helpt met de ontwikkeling van nieuwe machines op onze R & D afdeling. De machinebesturingen kunnen bestaan uit PLC technieken (Siemens Step 7), SERVO besturingen, Vision, bewegingsmelders en weegsystemen. Ook komt het voor dat je handleidingen controleert en aanpast op het gebied van elektra.

Projectleider (Projectbeheer)
Wij zoeken ter uitbreiding van ons team een enthousiaste medewerker die verantwoordelijk is voor het plannen, volgen en bewaken van kwaliteit voor onze projecten van begin tot eind. Deze baan kent veel verantwoordelijkheid, veel afwisseling en uitdagingen. Ook kan het voorkomen dat er in specifieke gevallen gereisd dient te worden naar de project locatie.

Software engineer PLC/SCADA
Als Software Engineer ontwerp, ontwikkel en implementeer je zelfstandig software voor de machinebouw PLC en SCADA-systemen. Je houdt daarbij rekening met gestelde budgetten. Doordat je van A tot Z betrokken bent bij het project zijn je werkzaamheden erg afwisselend. Hierbij hoort ook het aanpassen en maken van manuals, het opstellen van procedures voor in bedrijfname en het inbedrijf stellen van de installatie op locatie (in binnen en buitenland).

Technisch commercieel manager
Als technisch commercieel manager bent u verantwoordelijk voor de ontwikkeling en de uitvoering van het commercieel beleid van Foodmate. Beginnend bij de visieontwikkeling werkt u aan de wereldwijde groeistrategie. U beheert het productenportfolio en weet dit te vertalen naar goede verkoopresultaten en een uitstekende klantenrelatie. Hierbij geeft u leiding aan de afdelingen Verkoop (incl. Marketing, Communicatie, Technical & Sales Support), After Sales, Projectuitvoering en Customer Service. In deze functie zult u circa 20 % van uw tijd internationaal reizen. U maakt onderdeel uit van het Management Team en rapporteert rechtstreeks aan de Managing Director. 

Tekenaar (Constructeur | Projectleider | Engineering)
In de functie van Tekenaar ben je werkzaam op de afdeling Engineering. Je gaat technische tekeningen maken in het programma Solid Works voor onze productie en R&D afdeling. Naast deze engineeringwerkzaamheden voor nieuwe machines en projecten neem je ook een stuk projectbegeleiding op je ter voorbereiding voor de afdeling inkoop en werkvoorbereiding. 

Pre-design Layout Engineer
In de functie van pre-design layout engineer vind je het een uitdaging om engineering, klantcontact  en project coördinatie te combineren en daarin de juiste prioriteiten te stellen. Je bent een belangrijke gesprekspartner voor collega’s en klanten. Je bent verantwoordelijk voor het optimaal configureren van onze machines en equipment tot een efficiënt productieproces. Je ontwerpt en specificeert layouts en concepten die bijdragen aan een succesvol offerte en order traject. Om tot een juist advies te komen, bezoek je eventueel de klanten over de hele wereld om de situatie on-site te beoordelen en op te tekenen.

Producttechnoloog
Je vervult een spilfunctie tussen commercie, techniek en product. Met ruime kennis van het kipproduct draag je bij aan het ontwikkelen van pluimveeverwerkende machines. Je maakt rapporten en analyses van jouw bevindingen en adviseert de afdeling R&D. Daarnaast ondersteun je waar nodig de afdeling verkoop en ga je wanneer nodig mee naar klanten. Aangezien het kipproduct wereldwijd uiteenloopt zal je ook worden ingezet in wereldwijde productonderzoeken en ca. 10 tot 20% op reis zijn.

Technisch Inkoper / Werkvoorbereider
Als Technisch inkoper/werkvoorbereider doe je bestellingen bij verschillende leveranciers voor het maken van onderdelen, zoals o.a. RVS draai en freeswerk, laser zet werk, motoren en gereedschappen etc. Met jouw (technisch) inzicht ben je een volwaardige gesprekspartner voor onze vaste en nieuwe leveranciers. De administratieve verwerking in ons ERP-pakket neem je heel serieus. Net als het beheer van het artikelassortiment.

News

Foodmate Polska

November 1st 2017

Announcement Foodmate Brasil Ltda.

Foodmate B.V.  announces another important step in its growth strategy in...

Eurotier 2016

***Foodmate, 10 years anniversary***

2006       -       2016

Read more...

Maxima 2.0 with AWR

The MAXIMA 2.0 highlights the latest technology in breast meat deboning.   ...

Foodmate Brasil

Foodmate opens Foodmate Brasil. "Foodmate had an excellent global growth over the past...

Contact

P.O. Box 1405
3260 AK Oud-Beijerland
The Netherlands

Röntgenstraat 18
3261 LK Oud-Beijerland
The Netherlands

Tel.: +31(0)186 - 63 02 40
Fax: +31(0)186 - 63 02 49

E-mail: info@foodmate.nl